Varbūt jautājums liksies stulbs,bet es nesaprotu,cik tas īsti ir gramos piem. 3/4 glāzes miltu? Glāzes taču ir dažādas,kāpēc receptēs nevar jēdzīgas mērvienības uzrakstīt. Varbūt kāda zinošāka saimniecīte man diletantei pastāstīt :)

Varbūt jautājums liksies stulbs,bet es nesaprotu,cik tas īsti ir gramos piem. 3/4 glāzes miltu? Glāzes taču ir dažādas,kāpēc receptēs nevar jēdzīgas mērvienības uzrakstīt. Varbūt kāda zinošāka saimniecīte man diletantei pastāstīt :)
Glāzes nav dažādas, runa jau nav par konkrētajām glāzēm no tava plaukta. Kulinārijā pieņemts viens glāzes standarts - 250 ml, pa retam vēl sastopams apjoms 200 ml. Tas ir 130-160 g kviešu miltu - atkarībā no tā, cik labi sieti cauri sietam un piesātināti ar gaisu.
2/4 ir puse no glāzes, jeb 50 %, 3/4 no glāzes ir 75 % no glāzes aizpildījuma. Standarts, kā iepriekšējā komentārā tika minēts, 250 ml. Ja nemaldos veco laiku ,,graņonkas" ir 250 ml (ja līdz augšai)
http://vesit-skolko.ru/stakan/
Paldies,tagad kļuva skaidrs.
14.07.2016 13:14