Labs vakars, :)
Gandrīz katru dienu var lasīt, ka kāds apkrāpts, nav atsūtīta nauda par preci. Ir nauda, nav prece, melots par preces stāvokli utt. Bet tie ir sveši cilvēki, kas sastāsta visādas pasakas.
Bet arī pazīstami cilvēki, pat draugi sākuši aizņemties un neatdot naudu, sākuši melot, izvairīties, lai tik nebūtu jāatdod. Ar dažiem šādiem ir sobojājušās attiecības (protams, jo cilvēks izvairās, lai nebūtu jāsatiek, jāatdod parāds).
Sākumā negribas skriet un skaidroties, lamāties... jo esi pārliecināts, ka būs jau labi, ka viss nokārtosies.
Aizdevu pazīstamai meitenei naudu - tā šķiet simboliski 20eiro. Solīja konkrētos datumos atdot. Labi.. Pienāca tie datumi, es pat uzreiz nezvanīju un neprasīju, domāju, nu gan jau pati atdos - vai tad nu īsti man jāprasa. Beigās tomēr paprasīju - atbildēja. ka pavisam piemirsa (es arī ticēju, nu var taču tā gadīties, bet tagad uzreiz neesot naudas..) Ok, gaidu nākamo mēn tos pašus datumus. Atkal , tad viņa jau pati raksta - ka bērns saslimis utt. ka atdos no kkādas citas naudas, kas būs pēc kādām 10 dienām... Nu un šādi atrundas vēl pāris mēn.
Beigās,protams, jau biju dusmīga un neticēju - kkādām tur atrunām - tā arī teicu, nu lai atdod no vīra naudas. Nu ja pašai nav... galu galā - kopā dzīvo, var tak paprasīt otrai pusītei. Arī nekā - entās atrunas. Beigās man, pat sanāca, ka nebija darba 2 mēnešus (labi sākotnēji iztiku no izmaksātās algas, beigās, protams, draugs viens maksāja rēķinus, kamēr es darbu meklēju)... Ok es viņai uzrakstu , ka man ir tāda situācija, ka meklēju darbu, Viņa tomēr ir parādā naudiņu, ka man tiešām to vajadzētu.... Protams, tik un tā neatdeva... Un tā vairāk arī neko negaidu, un laikam jau ejot garām pa ielu nesveicinātos...
Tagad pavisam nesen, arī samērā tuvām pāris paziņām aizdevu gan naudu, gan aizņēmās labu matu taisnotāju - un arī abas jau sāk atrunāties ar dažādiem stāstiem... Paliek tiešām pretīga sajūta par to,kas notiek.
Kā jūs esat risinājuši situācijas, kad aizņēmušies naudu pazīstami cilvēki?
18.11.2016 22:14
Labots 18.11.2016 22:21