Šī ziema cilvēkus padarījusi apjukušus! Domāju ka varu apgalvot to, ka nekad februāra mēnesī nav redzēti tik daudz velobraucēju uz ielām!
Jauki! Cilvēki dzīvo veselīgu dzīvesveidu, ekanomē un ir draudzīgi dabai, taču ir viens BET!
Daudzi no velo braucējiem neaizdomājas par to, ka viņi ir neredzami, par to, ka auto nedzird, auto redz pēdējā brīdī un apstāties uz sitienu arī nevar!
Stāsts par šīs dienas piedzīvoto....(21.02.14)
Braucot no Berģu ciematiņa uz lielceļa pusi pēdējā mirklī saprotu ka priekšā velo braucējs. Gaismas stars no ciemata puses un tas mazais sarkanais kvadrātiņs velo aizmugurē mani darīja uzmanīgu!
Lēnām slīdot garām secinu ka no priekšas nav vispār redzams.... ļoti liela vēlme apstāties un pateikt par to ko domāju, bet noturēju mēli aiz zobiem un turpināju ceļu.
Braucu no Teikas un skatos, pie mūsu krustojuma stāv divas mašīnas ar avārijas gaismām. Viena tuvāk, otra tālāk. Nodomāju ka atkal jau kāds mēģina izgriezt uz lielceļa nepārliecinoties par drošību.
Pēc kādām 10-15 minūtēm atkal braucu no Berģiem. Pie krustojuma nu jau redzu ātro palīdzību.taču automašīnas nav! Kā jūs domājat.... ko glāba??? Ceļa malā velo braucēja ar savu braucamo blakus!!!!
KO ES VĒLOS PATEIKT....
Neviens mūs neglābs, ja paši sevi nesargāsim. Mums jāmāca saviem līdzcilvēkiem, bērniem par to ka uz ceļa ir jābūt redzamam. Šobrīd ir tik daudz iespēju... Pats labākais standarts- velo aprīkots ar gaismām no priekšas un no aizmugures un mugurā atstarojoša veste.
Taču cacīgam cilvēkam ( kā es :D ) ir citas iespējas...
Atstarojoša dzija no kuras var uzadīt cepures, šalles, jostas, cimdus.
Atstarojoši diegi ar kuriem var satamborēt motīvus
Atstarojošas lentas kuras var sašūt pieskaņojot apģērbam, kuras var apsiet ap kāju.
Ne tikai cietīs notriektais, bet kā jutīsies autovadītājs???? es noteikti negribētu dzīvot ar tādu vainas apziņu tikai tādēļ, ka kāds ir bezjūtīgs, neatbildīgs!
23.02.2014 09:26