Pirmo reizi saskāros ar šādu situāciju. Pieteicās pirkt preci, pie bildēm mēri un detalizēts apraksts, bet neskatoties uz to, sekoja neskaitāmi jautājumi - kāpēc pārdod, cik gara esmu, papildu bildes uz auguma utt. Uz visiem interesējošiem jautājumiem atbildēju, izņemot bildes uz auguma. Prece bija vērta 45 Eur, mēģināja nokaulēt par 10 Eur, bet nepiekritu atdot tik lēti, piedāvāju cenu 40 Eur, it kā piekrita un teica, ka pēc mēriem arī it kā vajadzētu derēt, bet pirms pirkšanas vēl noteikti uzmērīšot. Kad sekoja runa par tikšanās vietu un laiku, atbildēja, ka nezinot pat aptuveno laiku, bet man, kā pārdevējam, protams, ir svarīgi zināt vismaz dienas daļu - rīts, pusdienlaiks, vakars, jo katrs taču plānojam savu laiku un ''sēdēt'' uz telefona un gaidīt arī nav forši, jo visu dienu mājas taču nesēžu. Tā kā bija tik nekonkrēta, ticība bija maza, ka vispār piezvanīs. Tajā pašā vakarā pieteicās vēl viena pircēja, ļoti operatīva, visu ātri un smuki sarunājām, un pie tam par pilnu cenu vēlējās pirkt. Preci, protams, pārdevu otrai meitenei, bet kad atvainojos un uzrakstīju pirmajai pircējai, ka prece pārdota, palika ļoti agresīva. Ziņas nāca viena pēc otras, kā arī draudi, ka liks par mani rakstu krāpniekos, lai neviens neuzticas un pieteica, ka cerams 5 Eur dēļ mana slava būs bijusi tā vērta. Mēģināju paskaidrot, ka noteicošais faktors nebija tie 5 Eur, bet gan viņas nekonkrētība. Ja tiešām viņa bija reāla pircēja, tad dusas, protams, ir pamatotas. Es arī droši vien nebūtu priecīga, bet draudēt un nosaukt par krāpnieci liekas nevietā, jo nekādas krāpšanas nebija, kā arī nekāda samaksa pirms pirkšanas netika ieturēta.
Tad principā sanāk, ja piesakās uz preci vairāki cilvēki, priekšroka ir tam, kas piesakās pirmais! Nezinu kā citas pārdevējas, bet pārdodu tai ar kuru visātrāk un vieglāk noslēgt darījumu. Domāju, ka daudzas dāmas pārdod pēc šāda principa.
01.04.2017 14:45